24. mars 2014

Vi leter etter spillplasser



Fordelen med snøfattig vinter er at sommeraktivitetene kan startes tidligere enn normalt. Om en måneds tid skal vi prøve å få med oss en orreleik igjen, men denne gangen på en sted vi ikke har vært før. I fjor vinter fant vi ei myr med spor etter spill. Vi tok turen inn dit en søndag ettermiddag for å undersøke nærmere om det er en spillplass.


Vi hadde for anledningen en meget ung, nyutdannet kartleser - utstyrt med kart, kompass og en gryende selvtillit. Det gikk helt fint; Han førte oss trygt frem langs stiene og avsluttet med å ta ut kompasskursen siste halve kilometeren frem til ei myr vi ville sjekke ut nærmere.


Der fant vi alle mulige tegn på at dette er en spillplass; En diger shabby huk med presenning over, bålpålass med søppelrester og rester etter hukplasser på to koller langs myrkanten. I tillegg markerte Ivo fersk lukt over hele myra, så her er ting i gang allerede.


Synd med disse hukene som folk bygger og lar stå igjen. Det bygges med grove småtrær - ikke raier, nylontau og plastpresenninger.  Det blir i grunnen bare en diger søppelhau som nestemann må rydde opp i. Men, jeg skal vel ikke klage - for 30 år siden gjorde vi det samme, bygget permanente huker som vi brukte flere år på rad. Forskjellen fra da til nå er bare at det er mye mere folk i marka som setter spor etter seg.

Kyllingsuppe. Smaker bedre enn den ser ut. 


Vi fant rester etter flere huker ved utkanten av myra. 


Det luktet godt over hele myra. Her er nok fuglene i gang allerede.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar