24. juni 2014

Magisk padling på Børtervann med bever, mår og et tranepar.

Det startet ikke så bra, med spissrotgang forbi sure grunneiere. Jeg husker godt ryktene som gikk på 70-tallet om noen grunneiere ved Børtervann syd, men det er snart en mannsalder siden og vi trodde forholdene var annerledes nå. Etter å ha studert diverse tråder på bla. fluefiske.net fant vi ut at det er mulig og vanlig og kjøre inn Ekebergdalen, lesse av ved bommen, kjøre ned til Enebakk, parkere der og sykle opp igjen. Kanskje er det mulig, men først må du trosse et innkjøring forbudt-skilt, og overse et "privat-vei-ingen adgang"-skilt. For å gjøre en lang historie kort, det ble noen ekstra meter å gå med kanoen på tralla.
Før i tiden entret vi Børtervann fra Rausjø, det var den gang mulig å kjøre ned utstyret, men reglene er innskjerpet og trilledistansen fra den siden fristet ikke.











Men - to padletak ut fra Børtervannets sydbredde så var allting glemt.



Fantastiske forhold med lett bris. Vi gled sakte gjennom sund og viker. Jeg husker Børtervann som mye større, men det er vel ikke mer enn 5 km langt og det kan padles på 1 time. Vi hadde god tid og så oss ut en øy av passelig størrelse der vi kunne slå opp teltene og lage leir.
Her har det vært folk overalt før, og på vår øy lå det igjen mer enn "takk og ingenting" fra tidligere gjester. Litt søppel hist og pist, en pose spritflasker - og noen hadde bygget en latrine med presenning. Lekkert. Dette til tross, stillheten, fugle- og dyrelivet. Fisken som vaker. Børtervann er en fantastisk perle omtrent rett utenfor stuedøra vår. Vi så ingen andre padlere i løpet av 2 dager (bortsett fra en kar som rodde fra Rausjø over til Bøvelstad). Men vi møtte en Bever, en Mår og et par Traner.

Vi fisket litt og fikk en mort, to abbor og en ørret. Skal man få noe stort her er det visstnok markdrag midt utpå som gjelder. Vi prøvde ikke det, men dorget oss gjennom nordre del av vannet innom Tangen og Bøvelstad.

Klar for padling








Bikkja følger med på duppen

Regner med at dette er Mort. I  så fall den største jeg har sett - som kun har opplevd dassMorten på Skraperudtjern.

Ivo koser seg i teltet, han.

Teltet plassert for solnedgang. Soloppgangen på andre siden av øya fristet ike like mye. Blir lett for varmt for tidlig.

Mygg og knott, men ikke plagsomt i det hele tatt. Det var litt for kjølig og bra vinddrag på øya vår.




Rydding og tørking etter hjemkost. Ikke det morsomste, men det må gjøres.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar