1. september 2015

Ørret on the rocks. Ukestur på iskald Hardangervidde


(August 2015) Et av årets høydepunkter: En uke på vidda med fiskestang og telt. Akkurat passe slitsomt å dra seg opp liene og inn på platået. Der venter belønningen med fantastisk vakker natur. Funklende vann og bekker,  rypeskratt, ørrettvak. Ingen telefondekning. Man kan ikke ha det stort bedre. Årets tur var kald. Fortsatt en del is på vann over 1200 meter selv om vi skriver 5. august.




En kort tur innom hytta før sekken pakkes og vi stikker til fjells. Da varter turkompisen opp med nydelig pizza og et godt raust glass :-)


Pakket og klar for avgang til fjelles. Bikkja med velbrukt kløv og jeg med Aarn-sekken som jeg nå bruker stadig oftere. Planen er å gå fra vann til vann og fiske, og så slå leir der vi er når det mørkner. I frontsekkene har jeg mat, drikkeflaske, fotoutstyr og regntøy lett tilgjengelig. 


Vi labber til fjells



Noen har ment det er greit å hensette et VW-vrak i naturen.


Vi fisker oss oppover og innover. Fortsatt en god del snø i nordhellingene og på vann over 1200 meter lå det fortsatt mye is. Dårlige utsikter for fiskelykken, men ingen klager for det :-)


Ivo følger med når jeg fisker. Han setter pris på disse turene han også. Lang tur, tung sekk, ute hele dagen. En hund kan ikke ha det bedre. 


God kaffe er et must på tur. Denne er god hvis du ikke tilsetter for mye vann. 


Rastene bli gjerne lange i slike omgivelser. Spesielt her som vi var i le for kald vind og vi kjente varmen fra sola.


Har med ekstra strøm og muligheten til å lade batteriene på kamera, telefon, GPS og lykt. Dette panelet veier ikke stort og tåler mye juling. Jeg fester det på kløven eller topplokket på sekken min.



Snart kommer vi ikke høyere. Dødt i vannene, antagelig for kaldt, vi må litt lenger ned.


Et kraftig lavtrykk er i anmarsj og vi camper på et sted der det finnes store steiner som kan ta av for noe av vinden som kommer.


 

Ivo er klar - nå kan det dårlige været bare komme.


Det ble en hel dag i dette knøttlille teltet! Det ble noen lange timer og øm rygg før vi endelig kunne krype ut av teltet når uværet gav seg.


Frokost, lunsj og middag i denne foajeen. Både for meg og Ivo.


To mann, hvert sitt telt. I god snorkeavstand.

 

Hundemiddag inne. Ute raser uværet med vind og regn.


Så kom endelig goværet tilbake og vi kunne krype ut av teltet og få tørket vått utstyr. 


Vi nyter og har glede av sola på alle måter.


Ikke akkurat sommertemp - kaldt på fingrene, men det er neste vindstille og sola varmer litt. Ingen grunn til å klage. Nå skal det lages kaffe og frokost. Og så skal vi ta noen runder med fiskestanga. Det har begynt å vake på grunnene (!)


Mer kaffe. Sterk traktekaffe er også en favoritt :-)
Om lidt - er kaffen klar.


Verktøykassa med hummer og kanari.


Joda det ble fisk, selv om det var mindre enn vanlig og vi fikk ingen store. Men hva gjør vel det? På vei ned igjen fra vidda legges planer for neste tur. Livet er bare herlig!

----------

Hei, du!
Legg gjerne inn en kommentar.  Det er bare hyggelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar