13. september 2017

Fuglejakt 2017 med premiére i skoddeheimen


Forventningene er alltid høye foran sesongens første jaktdager. Har klekkingen gått bra, hvordan var de første ukene for kyllingene - og hvordan er årets bestand? Er det kull der det pleier å være kull og hvor store er de i år. Spørsmålene er alltid de samme, men svarene varierer fra år til år.

I forrige uke fikk vi svarene som gjelder i vårt terreng. Årets første jaktdager ble en våt og tåkefylt affære:



Vi hadde satt av 3 dager til jaktpremiéren, men værgudene var ikke på lag, dessverre. Det startet flott, men vi visste fra værmeldingen at det ville komme mye nedbør og mye vind i løpet av første jaktdag. Og det gjorde det - men værst av alt er tåka. Når den kommer sigende og legger seg tjuk som graut er det ikke mye annet å gjøre enn å stikke hengende dypt i lommene og bite det i seg.

Men vi klager ikke - det ble en fin tur og bikkja fikk strekt seg - og dermed er sesongen i gang. Det kommer flere muligheter.

Om det ble fugl? Nei. Vi hadde noen sjanser, men Murphys lov slo til akkurat da vi var i posisjon. I det vi passerte noen topper og Ivo hade vært ute av syne i 3 minutter, piper GPSen at den har mistet kontakt med hundeenheten. Normalt ikke noe problem, bortsett fra at nå var Ivo borte. Vi lette rundt en stund uten å se snurten av han. Det var en del bratter rundt oss og vanskelig å få oversikten. Han kunne være hvor som helst. Så hørte jeg sauebjeller ikke langt unna. Han er sauerein, men man vet aldri så jeg fikk kalde føtter og valgte å blåse han inn med fløyta, vel vitende om at det ville ødelegge en situasjon. Og jada, jeg gjorde jo det. Rett etter jeg blåste hører jeg Steggen skvatre og Ivo kommer til syne 200 meter bak oss - vi hade passert han med en titalls meter bare.

Senere så vi flere ryper lette i området, men det ble aldri noe jaktbart ut av det.

Så etter hvert kom skitværet som var varslet og det var ikke stort annet å gjøre enn å rigge seg til for en utelunsj under en oppspent tarp. Ingen vits å gå tilbake i hytta og sture. Vi nøt ettermiddagen ute mens uværet kom sigende.

Dagene etter var det ikke vits å gå ut i det hele tatt, mye vind, tåke og regn - pluss en hundepeiler som klikker gav oss så dårlige odds at vi pakket sakene og satte kursen hjemover litt tidigere enn planlagt.

Men neste gang, vettu - nest gang...  Vi håper det ikke blir lenge til, og gleder oss allerede







Nye jaktsekker i år: Fjällräven Lappland 45 liter



Vanntette og pustende jakthansker med åpning for tompler og pekefingre. Disse fra Sealskinz var gode!


Jægerens nye, vanntette hvilepose med fiberpels i bunnen og stormklaff. Ivo fant seg i å ligge i den. Men bare så vidt. Det må noe tilvenning til, sikkert.











Det var enkelte lyspunkter, men de varte aldri lenge nok. Tåka klamret seg til fjellsidene og nedover i dalen. Mye fukt i bakken etter uker med regn. MEN, det kommer til å tørke opp og sola vil vinne over tåka. Da kommer vi tilbake og forsøker oss igjen. Vær du sikker.



Gjør oppmerksom på at jeg eier SQOOP.no som det linkes til

Ønsker du å kjøpe noe av dette eller annet utstyr eller klær som egner seg for slike turer, så ring meg gjerne på telefon 913 50 244 (Tommy)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar